Alles over koffiemachines!

Wat is het verschil tussen een koffiezetapparaat, espressomachine of koffiepadmachine?

We helpen u graag op weg en zetten de verschillen even op een rijtje.

Anker

[]

Koffiezetapparaten

De traditionele koffiezet werkt met papieren koffiefilters. Nadat je de filter in een houder plaatst, wordt die gevuld met gemalen koffie en heet water. De koffie loopt in de koffiekan die onder de filter staat. Simpel en lekker!

Anker

[]

Braun koffiezet plus KF5601
69,99

Koffiepadmachines

Koffiepadmachines, je kent ze als Senseo's. De handige koffiepads, het snel bijvullen van het waterreservoir en die stevige schuimlaag maakt Senseo een van de meest gekende manieren om koffie te zetten. Qua smaak is Senseo-koffie te vergelijken met filterkoffie. Het nadeel voor sommigen is de minder geconcentreerde koffie en dus veel minder sterke aroma dan espresso-koffie. Een koffiepadmachine kan je in het kleurtje krijgen die bij je keuken past en elk model heeft andere opties zoals opschuimen van melk.

Anker

[]

Philips senseo original HD6554/50
79,99

Dolce gusto apparaten

De Dolce Gusto toestellen van Krups werken met plastic capsules die zijn gevuld met gemalen koffie in diverse heerlijke smaken. Het voordeel van de Dolce gusto capsules is dat ze overal verkrijgbaar zijn, in tegenstelling tot de Nespresso cups. Met één druk op de knop kan je een overheerlijke espresso, cappuccino, latte macchiato of gewone koffie maken. De machines hebben een pompdruk van 14 of 15 bar.

Anker

[]

Krups dolce gusto genio KP160T
119,99 Adviesprijs € 139,99

Nespresso apparaten

Alle Nespresso toestellen maken koffie met de Nespresso capsules. Deze capsules zijn exclusief via het internet of de Nespresso boetiek verkrijgbaar. Ze bestaan in een brede waaier van de meest uiteenlopende smaken. Al deze machines werken met 19 bar pompdruk, vergelijkbaar met professionele machines.

Anker

[]

KRUPS NESPRESSO INISSIA RED
99,99
€15 koffiekorting

Volautomatische espresso apparaten

Voor de perfecte espresso-koffie wordt heet water van circa 95°C onder hoge druk door 7 gram fijngemalen en aangedrukte koffie geperst. Je moet dus geen reis meer naar Italië boeken om een heerlijke espresso te degusteren. Hoe duurder de machine, hoe meer functies en mogelijkheden (cfr. Warmhoudplaatje, timer, …).

Anker

[]

DLECAM23123B
Delonghi espresso f auto ecam23123b excl
519,00
Bloomon cadeau